V naší třídě, ve školce

25.09.2020 15:13

Tento týden jsem si dala za cíl upevnit u dětí návyky, které jsme se snažily s kolegyní u nich rozvíjet během prvních týdnů jejich pobytu v MŠ.

Opět bylo méně dětí, protože skoro polovinu skolila rýma, kašel.... Bylo tak více času se věnovat jednotlivcům, více mazlit při stýskání.

Téma bylo : V naší třídě, ve školce - Od pondělí jsme si nejen povídaly o tom, co všechno můžeme vidět ve školce ( umět správně pojmenovat předměty, osoby ve třídě) , znát jména kamarádů, jejich značky, ale i jak se osamostatnit při oblékání, sebeobsluze na toaletě. Ti šikovnější mohou již odnášet nádobí po jídle (pokud mají prázdný talířek, skleničku). 

Jen s úchopem pastelek a tužek bude u některých dětí více práce, s řečí jakbysmet... Ale děti jsou vnímavé, chápavé, a my plné radosti z práce a jejich postupných úspěchů.

Nejoblíbenější činností je u dětí radost z pohybu. Při cvičení jsme si pouštěly muziku v rytmu Vlaků - nákladní (těžká pomalá chůze), osobák (rychlejší chúze), rychlík (běh). a jako odměnu jsem pouštěla na jejich přání písničku Kominík, kterou jim i zpívám a oni opakují :-)

Přeji všem krásný, klidný prodloužený víkend a již teď se na ně těším.

Vaše učitelka Eliška