První zážitky Medvíďat z odpoledního pobytu v jiných třídách

19.10.2015 21:01

Pro Medvíďátka nastalo období seznamování se se sousedními třídami naší školky. Nastalo, pravda, dříve, než jsem předpokládala, a neplánovaně, ale onemocnění některé učitelky tuto změnu přináší každoročně. Není možné, aby jedna učitelka zajistila na delší dobu celodenní provoz ve své třídě. 

Většinou už víte, co taková situace přináší. Jde o odpolední stěhování dětí do jiných tříd, často Medvíďata musíme rozdělit do tříd, ve kterých zůstává na odpočinek po obědě nejméně dětí, a toto zjistíme až po 8. hodině, kdy už máme ve školce všechny děti - proto většinou není možné vás předem upozornit, kam a podle jakého klíče se budou děti na odpoledne stěhovat. Na rozcestníku u vstupu do areálu školky se dozvíte, ve které třídě vaše dítko hledat. Oblečení, o kterém se domníváme, že v něm děti nejspíš půjdou domů, společně balíme do "balíčků", a ty putují s dětmi v označeném koši. Při odchodu ze školky můžete v tomto koši nechat bačkůrky a oblečení, které nepotřebujete na cestu domů, všechno to najdete druhý den ráno v šatně Medvíďat.

Tyto přesuny bývají ale nepříjemné i pro děti - opouštějí známé prostředí a jdou někam, kde to neznají, kde neznají učitelku ani děti. (Ani já nemám mnoho změn ráda:-) Ale zde vaše děti překvapily: v hostitelských třídách jsou Medvíďátka většinou spokojená a těší se, že příště půjdou zase. A to je moc fajn. 

Tak vás prosím o trpělivost během těchto pro nás ne právě snadných období. A pokud máte dotazy, ptejte se.