První týden

10.09.2013 19:22

První náročný týden s 27 nováčky „cvrčky“ máme za sebou! Některé děti přišly statečně a odhodlaně a dobrá nálada jim vydržela po celý den, některé děti po odchodu rodičů zjistily, že ztratily svou jistotu a začaly plakat, některé děti přišly rovnou se slzičkami a některé s velkým křikem. Projevila se tak zralost, či nezralost na vstup do školky. S tím se nedá dělat nic jiného, než společnými silami dětem zkrátit dobu loučení a dokázat jim, že to ve školce nemusí být vůbec špatné. Díky domluvě s vámi, rodiči, kteří respektovaly naše připomínky, se to celkem brzy podařilo a tak čtvrtek a pátek byl již skoro úplně bez pláče. Bylo třeba posílit i náš tým, proto kromě toho, že jste nás vídali ráno ve třídě obě, pomáhala nám i naše p.uklízečka, která zapisovala docházku a tak jsme měly volné ruce na chování, hlazení,utírání slziček a nosů a trochu prostoru na komunikaci s rodiči.

Protože jsme byly ve třídě dvě, dařilo se lépe děti převést od hry k úklidu hraček, do koupelny, na cvičení, na svačinu a ven. Také počasí nám přálo a pobyt na pískovišti dětí uklidnil.Velký problém byl v šatně,většina dětí nemá podepsané věci a nepozná si je. Některé děti jsou schopné navléci si připravené kalhoty,obout boty, některé děti však jen čekají až je někdo obleče. To, jak je kdo samostatný,nejen v šatně,postupně zjistíme a budeme společně pracovat na zlepšení, aby nám zbylo více času na hry a poznávání nového.

Čas na oddech moc nebyl, přesto jsme zavzpomínaly na naše prvňáčky jak si vedou ve škole. A protože někteří mají u nás své sourozence a některé potkáváme, tak víme, že dobře a tímto je zdravíme!!!