Poděkování rodičům

12.11.2020 08:49

Vážení rodiče,

chceme vás informovat o situaci ve školce a hlavně vám poděkovat za to, že nám pomáháte omezovat nebezpečí výskytu onemocnění Covid tím, že respektujete naše opatření = používání roušek u dětí po dobu kterou považujeme za nezbytně nutnou – to jsou chvíle, kdy si spolu děti hrají nebo pracují v těsné blízkosti. Přestože toto opatření nebylo nařízeno, pouze doporučeno, považujeme ho za opodstatněné, protože u malých dětí nelze prakticky zabránit blízkému kontaktu.

 Každý má svůj názor na potřebnost tohoto opatření, laik i odborník. Vycházíme z odůvodnění prvotního plošného opatření  tj., že každý má právo na svou ochranu tím, že v jeho okolí budou ostatní nosit roušky a také ze zkušenosti z první vlny, kdy se ukázalo, že roušky a respirátory pomohly omezit šíření viru.

 Nyní nám to potvrdila aktuální situace, když jsme potkali Covid ve školce. My i děti jsme podstoupily testování, dobře to dopadlo a věříme, že tomu napomohly i roušky. Proto je chceme používat i dále a tím chránit děti i sebe nadále (nyní je to i nařízení KHS).

 Ve školce užíváme i další způsoby ochrany. Kromě základního - což je zvýšená hygiena a dezinfekce, používáme denně po uzavření školky ionizátory s vírou, že vydezinfikujeme všechny hračky, každou kostičku stavebnice, každý korálek a drobnůstku, což jinak není možné realizovat.

Po celý den větráme a jak to jde, jsme venku, počasí zatím bylo příznivé.

 Poděkovat bychom chtěly i rodičům, kteří nám paradoxně pomáhají tím, že si z různých důvodů nechávají děti občas doma. Děti se tak v docházce střídají a tak díky sníženému počtu přítomných dětí můžeme lépe ohlídat hygienu a je možné dodržovat pravidla sezení u stolů s odstupy. S plným počtem dětí by to možné nebylo. Víme, jak je náročné být doma s více dětmi, nebo pracovat doma se školáky a přitom zabavit mladší dítě. Rodiny s dětmi to nemají jednoduché, víme o tom a věříme, že se situace v dohledné době zlepší a že to společnými silami  zvládneme.