Medvíďata v přírodě

18.09.2016 18:08

Páteční dopolední výprava se myslím povedla (odkaz na fotky je na konci článku). Nejspíš byla poslední v letním počasí ale doufám, že naopak první v řadě podobných výprav. Ráda bych, aby se tématické výpravy do přírody staly pevnou součástí vzdělávacího programu Medvíďat. Proč? Pobyt a hra v přírodě podporuje fyzické i psychické zdraví dětí, přispívá k jejich všestrannému harmonickému rozvoji, odráží se i ve formování vztahu k životnímu prostředí a utváření zodpovědnosti za ně, dokonce má pozitivní vliv i na školní úspěšnost. A to není rozhodně celý výčet účinků blahodárného vlivu přírody. 

(Pro zájemce ke stažení publikace k zamyšlení: www.terezanet.cz/detail/cz/deti-venku-v-prirode-ohrozeny-druh)

Do přírody budeme vyrážet dvakrát do měsíce, pro snadnější organizaci se pokusím o pravidelnost (vzhledem k dalšímu programu ve školce to však nebude na 100%), termíny i další informace vám oznámím v blízké době. Zatím moc prosím o spolupráci formou základního vybavení dětí ven: Určitě budou potřebovat funkční batůžek a lahvičku na pití, která opravdu neteče a děti ji umí samostatně používat. Nezbytná bude pláštěnka a vhodné obutí, ve kterém se bude vaše dítko cítit dobře i po 2 hodinách venku, doporučuji nepromokavé kalhoty. 

Těším se, že společně umožníme dětem kvalitně prožít čas strávený v přírodě, aby ho mohly využít k vlastnímu prospěchu. Michaela Kašparová

letadylko.rajce.idnes.cz/Medvidata_v_prirode_16.9.2016/