Listopad u Medvíďat

27.11.2016 17:32

...lísteček mi na dlaň spad... ale i mnoho jiného se v listopadu u Medvíďat přihodilo. Začátkem měsíce přiložily děti ruku k dílu, aby byla školková zahrada dobře připravená na zimu a stále pěkná (všechny, které se podílely na uklízení listí, pracovaly rády, a následně vyjadřovaly spokojenost a radost z vykonaného společného díla). Během podzimní brigády nám pomohli i někteří rodiče (MOC DĚKUJEME), udělala se spousta práce. 

Máme za sebou listopadové představení divadla Harmonika tentokrát s dvěma krásnými pohádkami - O Jeníčkovi a Mařence v zimě (chaloupka nemohla být perníková s Ježibabou ale zmrzlinová se Sněžibabou, to jistě uznáte) a Jak Matěj vyzrál na čerta, což jistě zúročí nejeden hříšník za týden v pondělí, až nějaký ten čert skočí z pohádky přímo mezi nás.

Paní fotografce Schovancové se podařilo krásně vyfotit děti, což je někdy úkol vskutku nadlidský, a výsledek už většina z vás má doma. Kdo ještě nemá, vyzvedněte si ve třídě. Společnou fotografii celé třídy necháme udělat až bude na jaře pěkně zárověň s fotkami na tablo budoucích školáků.    

Oba pátky v lichých týdnech jsme pokračovali ve výpravách do přírody, byly ovšem kratší, vyráželi jsme až po svačině, ale i tak jsme si všímali, jak se příroda chystá na zimu i mnoha jiných věcí. Z poslední výpravy a z úklidu zahrady je tu několik obrázků: 

letadylko.rajce.idnes.cz/Listopad_u_Medvidat/