Draku, vyleť výš

06.11.2020 13:37

Milé maminky, tatínkové, babičky, dědečkové, tetičky, strýčkové, kamarádky, kamarádi, děkujeme prostě všem, kteří pomáhají vám i nám zvládnout tuto nelehkou situaci. 

Tento týden byl náročný a zkoušel naši orientaci v mimořádné situaci. Ale jako vždy JSTE NAŠI MILÍ RODIČE SKVĚLÍ a máte náš obdiv. 

Tento týden jsme začali s tématem o drakovi. Počítali jsme mu zuby, vybarvovali, vystřihovali, učili se o něm písničku, sbírali listy na jeho ocas. A na další činnosti už nedošlo, tak pokud máte čas a zájem, můžete pokračovat s dětmi třeba o víkendu. 

- předkreslete dětem draka ať ho hezky vybarví, kontrolujte úchop pastelky a nepřetahování linie kresby - hlavně u předškoláků

- pokud bude mít ocas mašličky, můžete dětem zadat úkol, aby dodržely sled barev(nejvýše tři) a střídaly barvy až do konce

-  děti si mohou mašličky vystříhat a pak opět střídat barvy a nalepit

- tyto činnosti jsou dobré pro zlepšení koordinace pohybu a koordinace oko - ruka.

Až půjdete s dětmi na procházku povídejte si s nimi o podzimu, co můžeme v tomto období venku dělat, např.hrabání listí, kde pouštíme draka - pozor na elektrické dráty, proč se příroda připravuje na zimu, apod. Hledejte rýmy ke slovům( děti to moc baví). Nasbírejte si krásné barevné listy a děti si z nich určitě rády něco vytvoří, nalepí, navléknou třeba na nit( pozor - jen tupou jehlou). 

Jsou to jen náměty od nás pro vás. Fantazii se meze nekladou a záleží jen na vás co s dětmi podniknete. 

Mějte se moc hezky, opatrujte se a dávejte na sebe pozor. 

Pokud bude vše v pořádku uvidíme se již ve středu 11.11. 

Krásný víkend :-)