CO STARÉHO V NOVÉM ROCE

02.01.2016 14:53

 

Doufáme, že jste si svátky pěkně užili a načerpali nových sil.

Vánoce byly opět bez sněhu, ale snad splnily vaše očekávání a přinesly vám hodně radosti. Nový rok přivítalo lidstvo hlasitě,stejně jako rok minulý, možná těch rachejtlí a petard bylo o něco více. A po svátcích opět všichni s chutí do práce. Co nás a vaše děti čeká ve školce?

Nejdříve to radostné a nové- děti si budou moci užít ještě jednu nadílku dárků od štědrých dárců ,DĚKUJEME. Společně budeme vzpomínat na Vánoce a těšit se na další společné zážitky. A ty odstartují v rychlém sledu -ve středu pojedeme do Planetária a ve čtvrtek nám začíná kurz plavání. Bohužel chyby v organizaci personálu bazénu, nám trochu zkomplikovaly sladění (nejen)se Zušíkem. První týden v lednu si tedy někteří budou muset zvolit, čemu dají přednost.

Do rozvrhu činností od ledna ještě zařadíme logopedickou prevenci a slíbenou schůzku na téma školní zralosti a dále budeme pilně pokračovat v přípravě na školu.

STARÉ A NOVÉ se nám opět prolíná a to je dobře. Staré a osvědčené je třeba zachovat a obohatit novým. S politikou- „vše staré je špatné - zrušit a začít znovu a jinak! „ - nesouzníme. Většinou to nové a jiné už tu bylo, pouze se to jinak nazývalo. Naše předškolní výchova ( jako málo co) byla perfektně a smysluplně vypracovaná a radikální změny jí škodí. Děti potřebují stále to samé - lásku, trpělivost, důslednost,možnost hry, podmínky pro tělesný a duševní vývoj...........,.,.,,..a to je staré a osvědčené a my se budeme snažit to dětem i v tom novém roce dávat.