Čarodějnice

29.04.2016 23:40

Tradice v konání podvečerního reje čarodějnic pro děti s rodiči byla pro letošek nahrazena pestrým dopoledním programem na zahradě MŠ, kterého se tentokrát mohly zúčastnit všechny děti. Procházely jsme s Medvíďaty zahradou a děti plnily nejrůznější úkoly, ať už ryze čarodějnické, sportovní nebo zábavné. Vyzkoušely si svou zručnost v hodu míčkem do kornoutu nebo kroužkem na čarodějnický klobouk, v pytli plném čarodějného harampádí lovily myši a v jiném pytli skákaly po vytyčené trase, nazdobily si kouzelnické hůlky, proletěly se na koštěti, ty starší předvedly na košťatech i slalom a závod, pokoušely se poslepu projít, či spíš prolézt, trochu zamotanou trasu podle provázku, některé děti zkoušely i chůzi na chůdách nebo podběhnout točící se lano… Po všem snažení (někdy musely děti projevit opravdu velké úsilí a přidat i vytrvalost) na nás čekala odměna v podobě opečeného buřtíka.

Musela jsem se smát, když za mnou ještě před začátkem přišlo děvčátko a důvěrně mi sdělovalo, že nechce žádný bonbon ani lízátko… Až postupně mi docházelo, o co jde. Zřejmě si po svém přebralo informaci, že děti budou plnit úkoly a za to pak dostanou bonbon. Zkrátka děvčátko mi říkalo, že opravdu žádné úkoly plnit nechce… S malou motivací se pak přece jen do některých pustilo. Většina dětí zvládla úkoly úplně všechny.

Fotky naší třídy tentokrát nenajdete, ruce plné práce měly celé dopoledne nejen děti, ale i my. A děti byly spokojené, což je mnohem víc, než krásné fotky:-)