Výlet předškoláků A+B+D Záchranná stanice pro zvířata Huslík

22.06.2017 21:22

Dnešní horký den jsme my Draci s dětmi s Medvíďat a Bobříků strávily v Ekocentru Huslík u Poděbrad.Je zde záchranná stanice pro zvířátka, která vznikla díky dotacím EU v roce 2015. 

Přivítali nás pracovníci, kteří ihned po našem příjezdu ve všech vzbudili sympatie. Měli pro nás připravený program, kde se děti seznámily s pojmem záchranná stanice, co všechno o jejich práci bychom měly vědět, a vyzkoušely si ni znalosti dětí, nejen o druzích zvířat, ale i jejich vlastnostech (jaký je jejich povrch, co jedí,dělají, kde žijí).

Velmi se dětem líbila mláďata, která zachránili - malí ježečci, ptáčátka, ale odvážní si mohli pohladit i živou užovku červenou, kterou tu mají díky ohlášení jedné paní, která jí našla na své zahradě( přitom je domovinou této užovky Amerika).

Ve venkovních prostorách děti mohly pozorovat zachráněná zvířata a ptáky - Výra velkého, jezevce, puštíky, kavky, straky, sojku, orla, atd.

Nakonce pro nás měli překvapení, mezi děti pustili zachráněné mládě muflona, které je zvyklé na lidi. Děti naštěstí vydržely a mufloně se začalo bát až za delší dobu.

Nakonec jsme se vydaly s dětmi krásným lužním lesem na soutok Labe s Cidlinou. Viděly jsme tak i parník, který sem jezdí z Poděbrad, ale i mašinku, která jezdí zdejším parkem.

Snad si to děti užily jako my dospěláci, a na fotky se opět můžete podívat do fotogalerie :-)

letadylko.rajce.idnes.cz/A_B_D_Zachranna_stanice_pro_zviratka_Huslik_2017/