podzim v lese

26.10.2019 11:48

Tento týden jsme s dětmi strávili v lese a to nejen ve hrách a dalších činnostech. V pondělí jsme se vydali do lesa s pohádkovou básničkou "Paleček a jeho kamarádi". 

Naživo jsme si lesa užili v úterý. Dokonce i malé děti cestu zvládly. Viděli jsme lesní stroj při kácení stromů, děti se prošly po kládě, na louce u lesa jsme si zahráli hru a do školky jsme si z lesa přivezli kromě zážitků také nějaké přírodniny. 

Starší děti z Bobříků navštívily ve středu v KD Svět divadelní představení "Čtyrlístek a talisman moci" a mladší děti si ve školce zkusily ve dvojicích poskládat fotografii hub. Nebyl to lehký úkol, ale s malou dopomocí to zvládli všichni. Na oslavu jsme si zazpívali a zatančili s písní "Hádaly se houby". 

Čtvrteční dopoledne strávila s dětmi paní učitelka Pavla. Děti si již poněkolikáté v tomto roce vyzkoušely tisk temperami. Tentokrát otiskovaly větvičky keře, který nám roste na zahradě. 

Tyto otisky Bobříci využili v pátek na výtvatné ztvárnění lesní krajiny. Již od rána děti kreslily a malovaly suchým pastelem kopec, který potom "zalesnily" pomocí koláže. Na stromy děti použily právě otisky z předchozího dne. Práce s nůžkami a lepidlem byla pro některé malé děti náročná a bylo potřeba jim pomoci. Pomáhaly jsme nejenom my, učitelky, ale i starší děti, které již měly hotovo. Na focení této činnosti nám už bohužel nezbyl čas, ale zde si můžete prohlédnout fotky z lesa a ze skládání obrázků hub.