Do Proměny zahrady MŠ v Českém Brodě se zapojí nejen děti..

23.01.2012 15:50

 

Do Proměny zahrady v MŠ Českém Brodě se zapojí nejen děti …

Český Brod / MŠ Letadýlko

23. ledna 2012

Na úvodním semináři k chystané proměně školkové zahrady u MŠ Letadýlko v Českém Brodě se potkali zástupci rodičů a paní učitelky s těmi, kteří jim budou v 1,5letém procesu oporou.

Nadaci Proměny zastupovala Jolana Říhová, která představila principy fungování nadace a konkrétní zapojení do projektu v Českém Brodě. Tvorbu svou a kolegy krajináře Štěpána Špouly představil architekt Michal Fišer a od odlévání voskového srdce pro Havla si odskočil výtvarník a umělec Lukáš Gavlovský.

Také maminky z Klubu rodičů a přátel MŠ Letadýlko představily myšlenky a nápady,  s nimiž psaly projekt, který nakonec jako jediný uspěl v konkurenci bezmála 80 dalších z Prahy a Středočeského kraje. Díky tomu poskytne Nadace Proměny mateřské školce z nového dotačního programu Zahrada hrou až dva miliony korun na úpravy zahrady.

„Všichni zúčastnění se takto potkali poprvé, což bylo velmi užitečné, neboť zazněly provokativní návrhy ze strany přizvaných hostů a na to mohly okamžitě reagovat paní učitelky z pohledu praktičnosti některých prvků na zahradě a v běžném provozu školky,“ reagovaly organizátorky akce z Klubu rodičů a přátel MŠ Letadýlko. Radost jim drobně kazila jen malá účast rodičů. Rozhodně se ale chystají oslovit je znovu a novými akcemi. Například únorovou výstavou aktivit Klubu v českobrodské kavárně U Madony. Rodiče i široká veřejnost jsou vřele vítáni.

 

Foto ze setkání zde

 

Prezentace ze setkání si můžete prohlédnout zde

 1)  Prezentace projektu proměny zahrady MŠ Letadýlko

  docs.google.com/open?id=0B2rh9l2EgAKyYjkyM2UxYTctYWRhOC00OTc3LWJlODItMzY0ODU2NWE3NzE

   2) Prezentace nadace Proměny

  docs.google.com/open?id=0B2rh9l2EgAKyNTRjM2Y1ZDItNGJmNi00ZjQ4LTlkM2QtZTAxYjYzOTNhOTc4