Podzimní nálada

29.10.2020 11:51

Dobrý den milí rodičové, milé děti,

podzimní počasí, kdy nám moc nesvítí sluníčko, nikomu na lepší náledě moc nepřidá.

A v současné době bychom toho smíchu potřebovali všichni více, neboť jedno staré rčení praví " VESELÁ MYSL, JE PŮL ZDRAVÍ".

Musíme se na vše dívat s kladnými myšlenkami.

Jak již většina z vás ví, bylo v minulém týdnu zjištěno, že jedno dítko z naší třídy přišlo do kontaktu s osobou pozitivně testovanou. Dítko nechodilo do školky, a čekalo se na výsledek jeho testu. Naštěstí vše dobře dopadlo a dítko má test negativní.

Chápeme, že pro některé z vás, i pro nás je tato doba Covidová něco, z čeho máme strach. Ať už je to o své zdraví, o zdraví našich bližních, ale i o to, co bude dále. 

Ve školce zatím nic nenasvědčuje tomu, že by byla uzavřena, proto se na děti budeme těšit v dalším týdnu. 

Může ale nastat situace, kdy i my s dětmi budeme muset mít ve třídě nasazené roušky, děti tak ale neuvidí, zda se na ně smějeme, nebo mračíme, což mně osobně dost vadí, ale zdraví máme jen jedno (jsme s kolegyní ohrožená skupina :-( ).

Proto nebudou do třídy vpuštěny děti se sebemenšími příznaky - rýmou, pokašláváním.... Nechceme ohrozit zdraví ostatních dětí ani nás dospělých.

Pevně věřím, že vše jednou pomine.... 

A jak dětem vysvětlit, proč nejdou do školky? Již na jaře jsem vkládala odkaz na pohádku, a vložím ji sem znovu.

Přeji pevné zdraví a brzy naviděnou.¨

Vaše paní učitelka Eliška

pohadkovavychova.cz/pohadka-maminko-kdy-uz-pujdeme-ven/?fbclid=IwAR2oTE8ih2P7ZA_Pbubl3XxbLR6M7Mwm7qlI98PSKanf9PAEpOyavl-OaeU