Dýňohrátky

01.11.2017 15:58

letadylko.rajce.idnes.cz/Dynohratky/#

Od konce léta pozorujeme změny v přírodě. Děti zjišťují, že se roční období liší a v každém je něco pěkného a něco méně příjemného.Jako nejoblíbenější roční období děti vyhodnotily na základě svých zážitků a zkušeností léto a zimu.

A co pěkného našly na podzimu?

"Je krásně barevné listí" "Jsou červená jablíčka"  "Chodíme na houby"  "Pouštěli jsme draka"  "Vyrábíme si z dýní strašáky"

Naše mateřská škola dostala sponzorským darem od p.Procházky z farmy Semice dýně. Z některých jsme ve třídě s dětmi vyrobili dekorace ke vchodu a paní kuchařky udělaly výbornou dýňovou pomazánku .Pomazánku děti namazaly na plátky z rohlíků a krásně ozdobily bylinkami za zahrádky. Vytvořily tak originální jednohubky jako pohoštění pro odpolední návštěvníky, kteří přijdou dlabat dýně.Kdo ve středu odpoledne přišel, mohl si vyrobit z dýně svou strašidelnou lucerničku, ochutnat dýňové jednohubky a dát si ovocný čaj,který přišel v chladném počasí obzvlášť vhod.

Dýně se zpracovaly a udělaly radost dětem, čaj zahřál a jednohubky chutnaly. O tom vypovídá i komentář jedné maminky: "Ono je to asi zdravé a ještě k tomu dobré!" (recept jsem slíbila, požádám o něj v kuchyni a dám k dispozici i ostatním).