Druhý týden prázdnin

09.07.2020 13:46

Druhý týden je skoro za námi, do této třídy chodí děti z Dráčat a Bobříků. K nim přibyly i děti ze Cvrčků.

I v této nelehké Koronavirové době se každý den těšíme na společně strávené chvilky, protože nám děti dobíjí baterky.

Každý den se snažíme je dále "vzdělávat" jak v sebeobsluze, tak i v dalších předškolních dovednostech.

Nejraději si staví z magnetické stavebnice, holčičky si hrají s panenkami, kreslí. Kluci zase staví stavby z kolejí a z velkých kostek vznikají hrady, domy, města.

Po svačině se vydáváme ven na školkovou zahradu, kde si mohou děti zase hrát, pozorovat přírodu (brouky, berušky) a ze šišek jim stavět hnízda. Další si mohou hrát na pekaře a cukráře, když otevřeme pískoviště. Musím vám říct, že občas nás tak zásobují "dorty a bábovkami", že pak při obědě říkáme, že jsme již přejedené :-)

Dnešní den je ještě něčím zcela vyjímečný. Končí paní učitelka Lenka Bašusová. Odchází do zaslouženého důchodu (i když o rok předčasně).

Přeji jí za nás, za všechny, hodně zdravíčka, a ať si užívá svou milovanou vnučku Šarlotku, která jí dělá jen samou radost. 

Přeji i ostatním, pokud možno klidné, slunečné prázdniny a s některými se uvidíme v září. S ostatními, doufám, na nějaké školkové akci, kterou budeme pro veřejnost pořádat během dalšího školního roku, nebo se nám děti přijdou pochlubit s prvními známkami ze školy, nebo s prvním vysvědčením.....

Vaše paní učitelka Eliška