Den dětí, každý jsme kamarád

01.06.2020 12:49

Další týden se odvíjí od prvního dne v měsící červnu, Mezinárodního Dne dětí.

S kolegyněmi jsme si pro všechny přítomné děti připravily několik her, úkolů k jejich svátku. Čekalo nás na zahradě školky několik stanovišť.

Naše první zastávka byla na terase u naší třídy, mezi Bobříky a námi. Děti plnily úkol na rozvoj zrakového vnímání - doplňovačku tvarů a barev dle pokynu.

Pro některé to byl doslova oříšek, ale nakonec se povedlo a všechny děti splnily. Za odměnu byla jízda na skluzavce.

Druhá zastávka byla za rohem mezi Bobříky a Medvíďaty. Tam děti jezdily slalom na koloběžkách, skládaly puzzle, házely šiškou na cíl a sklákaly panáka.

Třetí a poslední zastávka byla na palouku mezi Medvíďaty a Cvrčky. Tam čekal skok v pytli, hod na koš....

A odměnou za celý den byl nanuk :-)

letadylko.rajce.idnes.cz/D_-_den_deti_2020

Druhý den jsme se věnovali kamarádům ve školce. Povídali jsme si kdo je náš nejlepší kamarád ve třídě a proč. A abychom dále plnili i školní vzdělávací plán, rozvíjeli jsme čtenářskou pregramotnost - na jaké písmeno začíná mé jméno, na jaké kamarádovo, jaké další slovo začíná na to samé písmeno....

Děti dostaly k vypracování i pracovní list - VYBYRVIT PÍSMENA ZE SVÉHO JMÉNA....

Třetí den, dnes, jsme si povídali o zvířecích kamarádech, zda má někdo doma nějaké zvířátko, jak se jmenuje..... 

Poté jsme si prohlíželi obrázky zvířat a děti měly určit, zda je to dospělý jedinec, jak se jmenuje jeho mládě, zda je to domácí, divoké, nebo exotické zvíře, pták atd.

A protože je krásné počasí, ihned po svačině jsme vyrazily s dětmi na písek, terasu, kde si děti mohly vybrat, zda chtějí kutat v písku, nebo si kreslit na terase na velké papíry.

Čtvrtý den - čtvrtek jsme si pro předškoláky, kteří opustí naši MŠ, připravily již tradiční akci - malování triček. Všichni zúčastnění si namalovali přes šablonu na tričko letadélko. Aní ti, kteří nechodí do MŠ, ale jdou do školy, nemusí být smutní, i pro ně jsou trička připravena ;-)

letadylko.rajce.idnes.cz/Draci_barveni_tricek_2020

Pátý den jsme se s dětmi bavily o spolupráci při hrách, o respektování pravidel her... A pro déšť, který nás dopoledne provázel, jsme si hrály i místo pobytu venku. Nechyběl ani pracovní list, zaměřený na grafomotoriku a zrakové vnímání.

Přejeme krásný zbytek týdne :-) snad se sluníčkem