Den dětí 2021

01.06.2021 13:30

Všechny děti na světě mají dnes svůj velký den. K jejich dni jsme s kolegyněmi připravily několik aktivit, které se váží k životu v trávě. 

Na děti tak čekaly v březovém hájku včeličky, kde děti měly najít v trávě včelky a vrátit je do jejich úlů, podle toho, jakou kytičku měly na hlavě. Další věcí bylo, pokusit se pomocí provázku a bludišť dostat včelku s pylem na správné místo. Děti se snažily a povedlo se všechny navrátit do jejich domovů.

Na palouku děti přenášely jako včelky nektar (obarvenou vodu) pomocí injekčních stříkaček do velkého kyblíku (a to děti velmi bavilo). Také zde byly rozfoukaní motýlci, které měly najít a dát je dohromady. Musím pochválit děti, že se snažily a většinu motýlů sami složily.

U Dubu se děti změnily ve šnečky, a co nejpomalejším plazením po lavičce, se po ní přemístit. Bludiště s myškami jsme si alespoň prohlédly, protože se chýlil čas a raději jsme chtěly pomoci mravenečkům zachránit mraveniště.

To nás čekalo V Lesíku u ohniště. Přes překážkovou dráhu děti přenášely mravenčí vyjíčka, jehličí, větvičky do bezpečí nového mraveniště.

Velkou odměnou byly medaile se znaky tříd, které pro všechny děti upekly v kuchyni a ozdobila je naše nová paní kuchařka. A abychom jí poděkovaly, hromadně jsme jí zatleskaly. A po vydatném, chutném obědě se všichni osvěžili nanukem.

Vy si jistě s dětmi užijete také tento den, a my už pomalu budeme vymýšlet, co dalšího připravíme na jiné dny.

Pěkný zbytek týdne přejí Vaše učitelky Eliška s Míšou

letadylko.rajce.idnes.cz/D_-_den_deti/